Tijdens de koude wintermaanden in Nederland missen Jenna en ik de warme temperaturen van Suriname. Elke dag lekker opstaan met een warm zonnetje, prachtige en natuurrijke omgeving en een relaxte sfeer. Als ik denk aan een mooie omgeving dan denk ik direct aan Bakaaboto. Een plek die je moet bezoeken en waar overwinteren echt geen probleem is ūüôā

Ontspannen tijdens je vakantie of werkperiode in Suriname?

Dan is het resort Bakaaboto echt een aanrader! Een prachtig resort waar je heerlijk met familie en vrienden uitgebreid kan uitrusten in het binnenland van Suriname. Je kan het resort vergelijken als een Surinaamse Center Parks/ Middelbaar schoolkamp. De huisjes zijn namelijk zo in gericht als slaapplekken en de douches zijn gescheiden van de huisjes. Als je boodschap nummer 2 moet doen dan loop je wel met je WC rol over de terrein.

Op het resort kan je heerlijk dobberen in de prachtige Zulas (mini watervalletjes) waar je in de stroming kunt genieten van een heerlijk rug massage. Ga geen Indiana Jones spelen of uitgebreide baantjes zwemmen want A: De stroming is enorm sterk en trekt je zo de jungle in, DOEI!  B: Er liggen overal rotsen die je niet direct kan zien en je flink aan kan bezeren. Pas dus goed op wanneer je het water in loopt want de stenen in het water zijn glad en kunnen soms scherp zijn. Het advies is dan ook: blijf bij de zulas!

Boottocht Bakaaboto

Boottocht door het binnenland

Naast het feit dat bakaaboto gewoon te bereiken is met de auto kan je ook een boottocht maken door het prachtige binnenland. Ze hebben een aantal boten staan waar je met max. 15 mensen in kan. Super leuk om met een groep het binnenland te verkennen. Deze tour kan je een beetje vergelijken als de wildwaterbaan van de Efteling Pira√Īa¬†alleen deze vaart duurt¬†¬Ī 90¬†minuten en je wordt gegarandeerd nat! Tijdens deze tour door de natuur heb je gelukkig ook nog even een tussenstop waar je kunt afkoelen tussen de koele zula’s.

Tijdens de boottocht kwamen we er al snel achter dat Bakaaboto toch wel een van de luxe resorts zijn in het binnenland.

bakaaboto_boot2

Waarom naar Bakaaboto? 

  • Het resort is te bereiken met de auto. Sommige omliggende resorts kan je alleen per boot bereiken.
  • Het resort is netjes en wordt op en top schoon gehouden door de medewerkers van het resort.
  • Ondanks je aan de waterkant zit heb je totaal geen last van muskieten
  • Je hebt de mogelijkheid om heerlijk af te koelen in het water. Hier zijn ook veiligheidsmaatregelingen¬†getroffen.
  • Je hebt je eigen keukentje en gaspit om je eten klaar te maken of op te warmen.
  • Voor een dagje kan je ook hangmatten huren of zelf meenemen om heerlijk tot rust te komen in de prachtige natuur.

Waarom niet naar Bakaaboto?
In principe zijn er geen redenen om niet te gaan. Het is een prachtige omgeving waar je als individueel en als groep heerlijk kan ontspannen in het binnenland van Suriname. Wel hebben we een aantal tips waar je rekening meer kan houden:

  • Het is een eindje rijden. Vanuit het vliegveld ben je ongeveer nog 5 uur onderweg naar het resort. De weg naar het resort is vrij hobbelig.
  • Neem voldoende eten mee. Er is zijn geen eetgelegenheden in de buurt.
  • Zorg dat je een aantal¬†zaklampen hebt. Na 22:00 gaan de lampen over het resort uit. Mocht je dan nog naar de wc willen en niet op een kikker trappen is een zaklamp erg handig.
  • Mocht je als gezin gaan en heb je kleine kinderen… Hou deze dan wel heel goed in de gaten aangezien er een sterke stroomversnelling is. Maarja… vele volwassen Surinamers kunnen ook niet zwemmen dus misschien moet je deze ook wel in de gaten houden ūüėČ

Ben jij ook in Bakaaboto geweest? Laat ons weten wat jij er van vond!