Mijn ervaringen: Trainen bij Basic Fit

Basic fit is meer dan…

Mijn review/mening over Basic Fit

Uiteindelijk is Basic Fit “Basic” en moeten we niet te veel verwachten van het personeel. Ik denk alleen dat de gemiddelde persoon die bij Basic Fit traint, beter af is in een sportschool die net iets meer begeleiding heeft.

Ik vind het zonde als mensen hun motivatie verliezen of fitness in het algemeen afkraken omdat ze geen resultaat krijgen. Dit komt vaak omdat ze niet de juiste begeleiding krijgen of doelen stellen.

Geen begeleiding = …

Wanneer er minimaal 1 begeleider rondt loopt en zo nu dan wat tips geeft, voorkom je een heleboel irritaties, senarario’s en typetjes die ik hieronder heb geschetst. Mijn tips wat het personeel van Basic Fit beter kan doen:

 • Leden erop wijzen dat gewichten en dumbells terug gelegd moeten worden.
 • Wanneer mensen meer vocht verliezen dan ze lief is, gewezen worden op het feit van het gebruik van een handdoek.
 • Leden de oefeningen correct laten uitvoeren zodat je blessures voorkomt. Wel iemand met échte kennis!
 • Het schoonmaken van de apparatuur of mensen erop wijzen na het gebruik van de apparatuur het af te nemen met de desbetreffende schoonmaak items.
 • Betrokken personeel i.p.v. personeel wat boeken leest achter de balie, hele series kijkt op hun mobiel of alleen praatjes maken met hun kennissen.

Kleine verbeter puntjes maar kunnen heel wat teweeg brengen! 🙂

Voor mij is Basic Fit het volgende:

 • Mensen die niet weten wat ze doen
 • Slechte uitvoering van oefeningen
 • Personeel met geen verstand van fitness
 • Mensen die snel gedemotiveerd raken
 • Alle cardio apparaten die bezet zijn
 • Alles behalve persoonlijk

Train je net als ik ook bij Basic Fit dan zal je hoogstwaarschijnlijk alle bovenstaande punten zeker herkennen. Niet alleen de service en apparaten van Basic Fit zijn basic maar ook de kennis van sommige leden over fitness is basic. Dit is een slechte zaak!

Basic-ally ben ik alleen heel eerlijk. Dit kan je waarderen of niet 🙂

Ik wil Basic Fit of de leden totaal niet afbranden of te kakken zetten maar ik constateer alleen het gene wat ik zelf ervaar en zie.

Ik denk dat ik 100.000 voorbeelden en scenario’s kan schetsen maar laat ik beginnen met de 10 voorkomende situaties en typetjes die ik in mijn dagelijkse sport routine zie lopen of stuntelen.

Types in de Basic Fit sportschool

Er zijn namelijk wel tientallen filmpjes gemaakt over gym types maar nog niet over Basic Fit types. Ik probeer dit soort mensen dan ook echt te ontwijken om mijn ergernis grens te beperken en soms spring ik zelfs te hulp aangezien niemand anders dit doet. To the rescue!

1. Ik train voor een run

De dudes en chicks die heen en weer springen, dumbells in de lucht gooien en weer opvangen. Een te grote buik voor een te klein shirtje + dragen ze shirtjes die ze hebben ontvangen bij het lopen van eerdere run. Deze leden verzinnen ook ter plekke nieuwe en rare oefeningen.

2. De papegaai

De, oh laat ik hetzelfde doen als die grote gast, want dat ziet er indrukwekkend uit. Ik weet niet of dit de juist uitvoering is, maar hij trekt aan een kabel en dat ziet er erg zwaar uit. Dat moet ik dus ook doen!

3. De trios of theekransjes

Vaak zijn dit 3 jonge jongens of 3 hele oude mannen. Deze bezoeken de sportschool eerder om gezellig de week of het weekend te bespreken dan daadwerkelijk intensief te gaan trainen. Het duurt ook eeuwen voordat ze klaar zijn met hun setjes 🙁

4. Het verdwaalde lid

Deze dude kijkt een beetje rond en gaat maar op een apparaat zitten waar nog niemand op zit. De ene keer is het een biceps apparaat daarna hopt hij naar een bankje doet hij een paar borst oefeningen, gaat even lopen op de loopband gaat daarna weer schouders trainen… Als je deze persoon ook vraagt hoeveel setjes hij nog moet zegt hij vaak “nee ga maar ik ben net klaar” of “ik denk dat ik nog 5 setjes moet”.

5. De medewerker die aardig gevonden wilt worden

De medewerkers van Basic Fit zijn ook om te gieren! Praten en helpen alleen de mensen die ze aardig vinden, durven anderen niet te wijzen op het feit dat ze hun gewichten niet opruimen, lezen uitgebreid de nieuwste Harry Potter boeken of kijken de gehele dag op hun mobieltje. Totaal geen oog voor hun leden. Ahgja, ze zijn tenslotte alleen aangenomen om zich bezig te houden met het openen en sluiten van de ingangspoortjes.

6. De blinde begeleide de dove

“Ja als je de legextension doet dan train je buik waar daar voel ik het”. Vaak zie ik twee flappies lopen, de een iets fitter dan de andere en de fitte flap verteld de niets wetende flap welke oefeningen hij of zij moet doen. De meest volkomen onzin en zelf verzonnen oefeningen worden bedacht om maar indruk te blijven maken op elkaar. Injuries in the making

7. Ontstoken oksel dude

Aan dit type kan ik me letterlijk groen en geel ergeren! Loopt er bij alsof hij mandarijntjes onder ze oksels heeft zitten of ontstoken oksels heeft. Dit zijn vaak ook de types die bij het bankdrukken van 200 kilo de gehele gym bij elkaar aan het schreeuwen zijn om te laten zien dat zij 200 kilo kunnen bankdrukken 😉

8. Bankjes en apparaat verwarmers

Deze chick zit alleen maar op apparaten en bankjes met haar telefoon. De hele tijd appen, snapchats sturen en als je vraagt hoe lang ze nog bezig is moet ze vaak nog 4 setjes doen… hoogstwaarschijnlijk met haar telefoon. Die wil je toch van het bankje af trappen 😉

9. Dus kan niks opruimen

Wanneer mensen benen trainen gooien ze vaak 100 schijven aan het leg press apparaat en maak 3 halve herhalingen. Dit is nog niet eens heel erg maar daarna halen ze de schijven niet van het apparaat. Zogenaamd heel zwaar trainen maar ruimt z’n schijven en dumbells niet op. ERGELIJK! Mocht het personeel van Basic Fit niks zeggen (doen ze ook niet) doe het dan zelf.

10. De creché/ apenkooi

Tegenwoordig mogen kinderen vanaf 12 jaar al onder begeleiding bij Basic fit trainen. Natuurlijk onder begeleiding van de ouders. Alleen de ouders zijn zelf te druk bezig met hun eigen training of het lezen van een magazine op de loopband waardoor de kiddo zich zelf moet vermaken. Deze hangt in het squatrek tilt maar wat gewichtjes en voert alles verkeert uit. OUDERS! Let op je kinderen, help ze met trainen of laat ze lekker thuis.

1 gedachte op “Basic fit is meer dan…”

 1. Erg herkenbaar… Hier in de stad draaien gym’s als Basicfit, Fit4free maar ook Sportcity vooral op het geld dat studenten lenen bij DUO. Hierdoor bestaan die vestigingen met als bijkomend nadeel: je hebt als serieuze klant last van hun gedrag. Die studenten doen ongeveer alles wat jij beschrijft in je blog. Het enige wat ik dan niet herken is de problemen met de kinderen, maar die zal de gemiddelde student ook niet hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *