Ben jij opzoek naar een vlog camera? Dan is dit artikel echt de moeite waard om te lezen.

Na een lange tijd heb ik vandaag afscheid genomen van mijn Sony Alpha X5000 camera 🙁 Maar daarvoor in de plaats heb ik de Canon Powershot G7X gekocht 🙂 Hier ben ik natuurlijk super blij mee en heb ik speciaal voor jullie een unboxing/uitpak video gemaakt. Deze kan je hieronder bekijken.

Waarom de Canon G7X?

De grootste reden dat ik deze camera heb gekocht is vanwege zijn compactheid en het 180 graden flipscherm. Ik wil me namelijk volledig gaan focussen op vloggen en wil mijn camera overal mee naar toe nemen. Het probleem met mijn oude Sony camera was dat hij te groot was om hem in me zak te stoppen.

Ik moest dan verplicht met een tas lopen als ik op pad ging. De Sony Alpha zou ideaal zijn voor een vrouw maar niet voor mij. Vrouwen hebben namelijk bijna altijd wel een tas mee 🙂 Mocht je verschillende lenzen gebruiken dan is de Sony Alpha ook een optie aangezien je hier verschillende lenzen op kan plaatsen.

Hieronder 5 punten die ik belangrijk vond bij het aanschaffen van een vlog camera:

 1. Compactheid/ grote
 2. Flip screen
 3. HD filmen  1080p, 60bps
 4. Eenvoudig interface
 5. Deel flexibiliteit (WiFi)

De Canon G7X vanuit het oogpunt van een vlogger

Ik ben geen professionele fotograaf dus ik kan je niet de technische ins & outs geven van deze camera. Die kan je zeker vinden op een goede vergelijkingswebsite.  Wel kan ik jullie vertellen wat mij opvalt als dagelijkse vlogger/ Youtube gebruiker.

1. Compact, klein maar fijn! 

Als vlogger en Youtube gebruiker wil je snel, gemakkelijk video’s maken met de hoogste kwaliteit. Hiervoor is de G7X ideaal voor! Hij is compact, past in je broekzak/jaszak en kan je binnen 3 tellen je video filmen.

Gewicht
Ondanks de camera vrij klein is, heb je toch het gevoel dat je een camera van hoge kwaliteit in je handen hebt. Hij is niet heel erg licht maar voelt toch robuust aan. De camera heeft de mogelijkheden van een echte spiegelreflex camera. Denk aan:

 • Het object naar de voorgrond brengen of juist naar de achtergrond
 • De HDR functie brengt alle kleuren op het scherm echt tot leven
 • Focus/macro mogelijkheden
 • 1080 HD filmen

2. Kantelbaar scherm- Flipscreen

Doordat je continu naar jezelf kan kijken weet je 95% van de tijd dat je daadwerkelijk jezelf filmt en dat het beeld gefocust is. Zonder dit kantelbaar scherm ben je altijd aan het gokken of je jezelf  volledig aan het filmen bent.

Wel moet ik toegeven dat de focus snelheid niet optimaal is als je aan het vloggen bent. Hij is vaak aan het zoeken naar zijn focus mogelijkheden. Als je een aantal van mijn vlogs terug kijkt, dan loop ik in de stad en zie je dat de camera continu aan het her focussen is op mij en mijn omgeving.

Touchscreen
Door het scherm weet je wel wanneer je out of focus bent. Het touchscreen van het scherm helpt er ook bij dat je snel een foto kan nemen door alleen op het scherm te drukken in de foto modus. Wanneer je een foto maakt kan je het object selecteren. Hierdoor wordt alles om het object vervaagd en krijgt het object de voorkeur.

3. Filmmodus met snelle belichting mogelijkheden.

Aangezien je op elke moment van de dag wilt vloggen/filmen/foto’s maken, is de belichting het allerbelangrijkst. Soms schijnt de zon en soms is het donker.

Met de Canon G7X is dit geen probleem. Rondom de lens heb je namelijk een draai cilinder waarmee je in enkele draaien de helderheid van je film/foto kan verlichten. Zo kan je dus toch in met slechte belichting duidelijke filmpjes en foto’s maken. Dit moet je wel instellen voordat je gaat filmen of een foto gaat maken.

HD filmen
Als ik een vlog maak wil ik de beste kwaliteit leveren en iedereen die kijkt de zelfde belevenis geven die ik op dat moment ervaar. Op deze manier wordt het kijken van Youtube niet alleen leuk voor de mobiel maar ook als je filmpjes laat afspelen op je TV.

4. De WiFi optie. Quick sharing is carring 🙂

Als ik foto’s maak wil ik vaak deze zo snel mogelijk delen met mijn instagram volgers. Omdat Canon een super simpele app heeft gemaakt kan je via WiFi je foto’s super snel delen en sturen naar je telefoon. Nooit meer wachten totdat je thuis bent. Foto’s maken met de HDR functie en direct delen met je vrienden.

5. Eenvoudige interface

Wil je snel en gemakkelijk aan de slag? De Canon G7X is dan echt de ideale vlogcamera. Zonder 100.000 instellingen (die er overigs wel zijn) te hoeven in te stellen kan je gelijk aan de slag. Wanneer je al een pro bent  kan je als nog uit te voeten met dit top toestel. De opties zijn ontelbaar maar vanwege de automatisch stand kan je elk moment je favoriete vlog schieten of de mooiste foto’s maken.

Met multifunctionele knop op de bovenkant van de camera is het gemakkelijk om in elke modus te filmen en foto’s te maken. Ook zijn deze mogelijkheden individueel in te stellen. Zoals portretten, auto settings, movie settings etc.

De Canon Powershot G7X

De Canon Powershot G7X

Mijn eindconclusie over de G7x

De voordelen

Eigenlijk heb ik al mijn voordelen hierboven genoemd. Ik gebruik deze nu al ruim 4 maanden en ben nog steeds super enthousiast over de camera!

De nadelen

Ondanks ik zo enthousiast ben over de camera heb ik toch wel een paar focuspuntjes.

 • De Accu duur is matig tot slecht. Ik heb zelf nog 2 extra accu’s gekocht van een B merk om toch de gehele dag te kunnen vloggen. Ik merk met een intensieve vlog de accu aan het einde van de dag op is.
 • De camera is echt top alleen ik vond de prijs net iets aan de hoge kant.  Hij is dan wel klein en compact maar hij is wel weer lichtjes beperkt door zijn compactheid. Je heb namelijk niet de mogelijkheid om de camera uit breiden met een extra lens bijvoorbeeld.
 • Wat ik ook merkte tijdens het filmen dat de camera met regelmaat moeite heeft om te focussen. Wanneer je vlogt ben je toch wel heel vaak aan het lopen of bewegen. Voor een statisch beeld werkt hij perfect maar loop je in een drukke omgeving dan loop je al gauw tegen het probleem aan dat hij vaak out of focus raakt.

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond en hoop je morgen weer te zien voor een nieuw item 🙂 Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen 😉