Healthy eten met Arjen Lubach!

De bovenstaande uitzending van Arjen Lubach ‘Zondag met Lubach’ ging volledig viral in Nederland/ België (Althans onder alle fitties en fitness scene :P) Arjen Lubach nam de vrouwen van The Green Happiness volledig onder het vuur!

Terecht?! Ja volledig terecht! Naast de spelfouten (die maak ik zelf ook weleens;) ) zeggen ze wel hele groene dingen dingen. Bij Humberto Tan waren ze ook bezoek en daar kraamde ze ook uit dat een ei de menstruatie van een kip is en dat je dat eigenlijk niet zou moeten eten… 🙁  Eigenlijk ontkracht Arjen alle mythes en verteld ook waarom!

Dieet boeken van BNN’rs

Bijna alle recente geschreven dieet boeken zijn allemaal geschreven door modellen, actrices of andere kansloze of semi beroemde Nederlanders die opeens hun roeping hebben gevonden.

Ik schrijf een dieet boek waar ik zelf totaal niks van af snap, artikelen en bronnen gebruik van de bekende bladen en professionals en daar maak ik me eigen waarheid van.

Laat ik vooropstellen ik ben geen expert maar onderzoek feiten van experts! Mensen die er echt voor geleerd hebben en mensen hun levens hebben veranderd. Om maar 1 voorbeeld op te noemen is Tom Barten en zijn team van Personal Body Plan.

Ondanks ik geen PBP lid meer ben, blijf ik toch een grote fan van hun manier van werken. Blijf dicht bij de basis en zonder supertroep food of andere nonsens. Mijn PBP plan vindt je hier terug. De middelste foto was mijn eindresultaat van PBP maar zoals je ziet op de rechter foto, ben ik gewoon lekker door gaan bikkelen 🙂

Mijn eigen persoonlijke progressie
Mijn eigen persoonlijke progressie

Volwassenen zijn net kinderen!

Ik sta grotendeels achter alle statements die Arjen maakt maar inderdaad dit zijn wel de meest gehoorde fabels en mythes die ik dagelijks hoor. Eerst waren het vetten die slecht waren en nu zijn het de suikers. De reden dat er zoveel angst wordt gecreëerd is omdat mensen geen grenzen kennen.

Eigenlijk zijn we allemaal en stel kinderen die zo nu en dan op hun vingers getikt moeten worden. Alleen bij volwassenen is de actie teveel eten met de nadruk op TE en het gevolg dat hun gezondheid en conditie sneller verslechteren.

Maak je niet dik…

Uiteindelijk de ophef dat mensen gezonder moeten eten super goed! Alleen wat is gezond? Wat is verantwoord? Daar is gewoon een heleboel onduidelijkheid over en mensen weten gewoon niet meer wat oké is om te eten en gaan dan ook in een verkrampte houding leven.

Iemand met 20 kilo overgewicht is het misschien beter om wat minder te eten (snoep en voedsel met een hoge caloriewaarde)  en wat vaker te bewegen. Iemand die in balans is kan het verantwoorden om een chocolaatje of patatje te eten. Is dit eerlijk? Nee maar zou ook graag willen vliegen net als Superman maar dat gaat ook niet. Zwaartekracht is a bitch en te veel eten zorgt voor overgewicht.

Uiteindelijk weet iedereen voor zichzelf wel of hij/zij voldoende beweegt, voldoende eet, niet te weinig, niet te veel maar zorg dat je in balans bent. Alles wat je TE veel doet je in alles balans brengen. Vindt je weegschaal ook leuker.

Verder ga ik er me niet erg dik druk om maken of hier smakeloos extra informatie aan toevoegen wat niet nodig is. Het filmpje zegt alles en ik vond dit een super leuk filmpje wat ik met jullie allemaal wilde delen 🙂

Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *