Lekker eiwitrijk ontbijt!

Goed gevuld ‘javaans’ omelet!

Heerlijk ontbijten, een uitgebreide lunch of een simpel en gemakkelijk klaar te maken avondmaal… Dit goed gevulde ‘Javaanse’ omelet recept kan je op elk moment van de dag eten. Dit is geen typisch Javaans recept maar omdat Jenna het heeft gemaakt noem ik het gewoon een Javaanse omelet 😉

Probeer altijd de 80/20 regel aan te houden wanneer je meerdere eieren klaar maakt. Wil je dit gerecht net als ik met 5 eieren eten, gebruik dan 2 eieren met eigeel en gebruik voor de rest van de eieren alleen het eiwit.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram taugé
  • Halve rode paprika en halve gele paprika
  • 20 gram bacon
  • 5 eieren
  • 5 gram kokosolie

Stap 1
Snij de paprika’s in kleine stukjes.

Stap 2
Neem een kommetje en meng alle 5 eieren met een snufje zout en peper door elkaar. LET OP: Scheidt het eigeel van 3 eieren en gebruik 2 hele eieren.

Stap 3
Bak de eieren op en voeg halverwege de gesneden paprika en tauge toe. Als het omelet volledig gebakken is haal je deze van het vuur.

Stap 4
Bak de 20 gram bacon lichtjes op en serveer deze naast of op het omelet. Mocht je het lekker vinden om de bacon te mengen met het omelet, dan kan je deze van te voren snijden en opbakken. Deze kunnen dan halverwege met de groenten worden toegevoegd.

TIP: Hou je van pittig eten? Dan kan je er altijd nog een halve Madame Jeanette (hete peper) toevoegen!

2 gedachtes op “Goed gevuld ‘javaans’ omelet!”

  1. Pingback: MacDonalds onbijt... gezond? - OurLifestyle.nl

  2. Pingback: 9 tips om je honger te stillen - OurLifestyle.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *