Whut??!!! Snij ik nu in me eigen vingers of niet? Personal trainers, online coaches, lifestyle trainers, metal coaches… ze poppen uit de grond als paddenstoelen terwijl het herfstseizoen al is afgelopen.

Mensen die al jaren bezig zijn met hun doel en nog steeds niks bereiken kunnen beter wel een Personal Trainer aannemen zodat de PT hun een High Five kan geven, met een stoel, in hun gezicht… Work for results! Kijk jezelf in de spiegel aan en vraag jezelf de onderstaande vraag…

Hoe graag wil je iets?

Begrijp me niet verkeerd maar ik denk dat de mens in het algemeen veel meer in z’n mars of snickers heeft dan de gemiddelde persoon zelf denkt. Je kan een heleboel zelf! We leven alleen tegenwoordig in een magnetron maatschappij waarin we alles in 1 minuut willen bereiken en afgerond moet zijn.

Informatie over voeding, training etc. kan je grotendeels allemaal op het internet vinden, alleen zijn sommige mensen te lui om daadwerkelijk onderzoek te doen naar iets wat ze zogenaamd ‘heel graag’ willen bereiken. Alles moet binnen een maand of het liefst binnen een week gerealiseerd zijn. Denk aan:

  • Ik wil spieren opbouwen = ga naar de sportschool
  • Ik wil afvallen = stop met onnodig snoepen of uit verveling eten
  • Ik wil conditie opbouwen = ga hardlopen of fietsen

80% Gedrag, 20% Voeding + training

Voor de meeste mensen staat afvallen gelijk aan diëten. Denk aan salades, shakes, smoothies, detoxen, verplicht sporten, fitnessen en ga zo maar door. Bijna elke woord is een obstakel en alles klinkt zwaarder dan je eigen overgewicht.

Afvallen, aankomen, droog worden etc. is een kwestie van je huidige levensstijl om te zetten naar een nieuwe levensstijl. Verander je dagelijkse gedrag! Waarin je sporten leuk vindt, op tijd naar bed gaat, genoeg rust neemt,  creatief bent in de keuken en krachttraining als een uitdaging ziet.

ourlifestyle_ptfault

Kennis is alles

Als je ergens geen kennis van hebt is het goed om jezelf te informeren. Maar tegenwoordig wilt niemand meer moeite doen. Laat mij de titel eventjes toelichten.

Als je net als Christiano Ronaldo een vrije trap wilt nemen, moet je 100.000 keer tegen een bal schieten om het juiste effect aan de bal te kunnen geven. Alleen dan zal je net als Ronaldo de perfecte vrije trap kunnen schieten. Je moet het doen! Geen woorden maar daden 🙂

Kijk hoe andere voetballers vrije trappen nemen, vallen, opstaan, mis schieten en raak schieten. Uiteindelijk zal je nooit exact hetzelfde de vrije trap nemen als Ronaldo maar zal je de perfecte (vul je eigen naam in) vrije trap ontwikkelen.

Jij moet het doen niet je PT

Een personal trainer kan jou trainingsschema’s, voedingsschema’s, coaching etc. en nog veel meer geven maar als jezelf niet veranderd gaat er niks veranderen. Een personal trainer wilt met mensen werken die er 100% voor gaan! Blijven ze je helpen dan hebben ze goede hoop of ze doen het voor het geld. Ga geen PT lastig vallen die keiharde resultaten wilt boeken terwijl jij in de avond de gehele koelkast weer leeg staat te vreten.

Jij moet je eigen lichaam leren kennen, vallen en opstaan, zelf koken, de juiste boodschappen doen, cheaten, clean eten, trainen en lui zijn. Je moet zelf een weg vinden die voor jou werkt om jou doel te behalen en dit proces gaat nu eenmaal met vallen en opstaan.

De grote vraag is dan: Heb je hier een personal trainer voor nodig terwijl het grote boze internet vol met kennis staat?

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond en hoop je morgen weer te zien voor een nieuw item 🙂 Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen 😉