McDonalds onbijt… gezond?

Misschien wordt jij er al gek van maar ik krijg het de gehele dag te horen en te zien. ‘Nieuw bij MacDonalds! Heerlijk ontbijten, nooit meer chagrijnig wakker worden, lekker gezond ontbijtje voor onderweg’ JAH JOH!?

Een heerlijk MacDonalds ontbijt VS een zelfgemaakte maaltijd?

Vele van jullie vragen aan mij en Jenna: Mag ik dit eten, is dat gezond, eten jullie ook dit… blablabla… In principe bestaan er geen goede en slechte producten. Alleen producten met hoge en lage voedingswaardes. Hoge voedingswaardes hebben meer nuttige stoffen en minder calorieën waarin lage voedingswaarde producten weinig nuttige stoffen bevatten en vaak hoog in calorieën liggen.

Zoals jullie weten vind ik dat je alles kan eten zolang je maar een calorie tekort of teveel creëert. Afhankelijk van je vast beraden doelstelling 😉 Nu heb ik het ontbijt van de McDonalds even onder de loep genomen. Nu ontdekte ik iets grappigs… 🙂 Op de website van MacDonalds staan bijna alle ingrediënten als volgt omschreven:

– Eieren en producten op basis van ei.
– Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.
– Vis en producten op basis van vis

Op basis van…? Waar bestaat de rest dan uit? Je neemt een ei als basis en je gooit er een heleboel andere ingrediënten bij en dan heb je een ei met…?  Think about it… 🙂 Anyways ik vond dit grappig om te melden aangezien ik ook heel erg grappig ben.

Innocent smoothie + McMUFFIN

Een super gezond drankje met een lekkere Egg McMuffin. Wie zegt daar nou nee tegen? Laten we deze twee producten analyseren en kijken wat de macro’s (voedingswaardes) zijn en deze beoordelen of ze wel of niet lekker zijn.

Een Innocent smoothie (360 ml) 

C: 227 calorieën
K: 50, 4 gram Koolhydraten
E: 4 gram Eiwitten
V: 1,1 gram Vetten

Dan heb ik de verzadigde vetten niet meer gerekend 😉

Een McDonalds Egg McMuffin
C: 310 calorieën
K: 27 gram Koolhydraten
E: 17 gram Eiwitten
V: 14 gram Vetten

In principe een prima broodje alleen vrij hoog in vetten. Aangezien ik  momenteel op 49 gram vet per dag zit zou ik dit zonde vinden om te eten. Een totale maaltijd van 573 calorieën! Alle waardes kan je terug vinden op de websites van innocent en McDonalds. 

Totaal
C: 573 calorieën
K: 77,4 gram Koolhydraten
E: 21 gram Eiwitten
V: 15,1 gram Vetten

Alternatief ontbijt of brunch? 

Als alternatief kan je op ons blog natuurlijk het goed gevulde Javaanse omelet, Havermout cakeje of onze gezonde pannenkoeken proberen!

Omdat ik van warm eten hou in de ochtend, brunch, lunch of avondeten zou ik bijvoorbeeld 180 gram gekookte basmati rijst met een hele Chinese kool en 100 gram gekookte kipfilet blokjes eten en een glas water. Dan kom ik namelijk op de volgende macro’s uit. Lekker hoog in eiwitten 🙂 Dat is goed voor me spieren, ik zit sneller vol en ik mag meer eten dan een karig broodje. Hieronder de macro’s van de bovenstaande maaltijd. Nu is het duidelijk te zien dat twee van dit soort maaltijden, bijna dezelfde waardes hebben als 1 McMuffin en 1 Innocent smoothie!

Totaal
C: 232 calorieën
K: 24,84 gram Koolhydraten
E: 29,25 gram Eiwitten
V: 7,15 gram Vetten

Maar de grote vraag blijft… Wat kies jij? 

Rijst, Chinese kool en kipfilet!
Rijst, Chinese kool en kipfilet!

2 gedachtes op “McDonalds onbijt… gezond?”

  1. Pingback: Afvallen en eten - OurLifestyle.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *