Overloop kapsel scheren

Opscheer herenkapsel uitleg #tutorial

Deze week weer een nieuw kapsel! Dit keer een mid fade/ overloop herenkapsel. Dit is een kapsel wat ik de laatste tijd veel doe bij verschillende mensen. Het is een fris en gemakkelijk in model te brengen.

De reden waarom dit kapsel zo populair is omdat het bijna iedereen wel staat. Iedereen kan z’n haar langer laten groeien. De opscheer is ook niet extreem hoog waardoor het ook niet een Kinky Kapsel of extreem bijzonder model wordt. In andere woorden een super trendy herenkapsel! 🙂

Kappertools voor dit mid fade kapsel

Uitleg mid fade kapsel

De onderkant van dit kapsel is opgeschoren van 1.5mm tot 13mm. Ik heb hiervoor de onderstaande kammetjes gebruikt. In de video hierboven leg ik precies uit  wanneer en welke kammetjes ik gebruik en hoe ik tot het eindresultaat ben gekomen van dit kapsel.

  • Kammetje – 0,5 = 1.5mm
  • Kammetje – 1 = 3.5mm
  • Kammetje – 1,5 = 4.5mm
  • Kammetje – 2 = 6mm
  • Kammetje – 3 = 10mm
  • Kammetje – 4 = 13mm

 

Aan de bovenkant van het kapsel heb ik ongeveer 1,5 cm afgeknipt. De onderkant is vrij kort en afgewerkt met de Andis Foil Shaver. Dit zorgt echt voor een kaal gevoel. Dit heb ik eigenlijk alleen gedaan om de kleine nek haartjes te verwijderen.

Voor het eerst heb ik ook gefilmd hoe ik zijn baard heb getrimd. Hiervoor heb ik de Wahl Cordless Senior en de Wahl T-Blade Trimmer gebruikt. Super handig om de baard snel te scheren en netjes af te werken.

Wil je weten welke kapper tools ik nog meer gebruik? Bekijk dan mijn vorige artikel waarin ik uitleg watde 5 beste en belangrijkste kappertools zijn die je nodig hebt. 

Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *