Schouders trainen – Pull workout!

Naast biceps vind ik het trainen van me schouders heerlijk! Alleen de dag of twee dagen na me borst en triceps training, zijn shoulder presses bijna onmogelijk! Een glas uit het bovenste kastje pakken voelt als het tillen van het paard van Pippi Langkous! De spierpijn is dan luid en duidelijk aanwezig. Om toch je schouders te kunnen trainen probeer ik elke keer weer te zorgen voor wat afwisseling. Het workout filmpje!

Raises inplaats van presses
Om toch me schouders te kunnen trainen omzeil ik de press oefeningen en zorg ik dat me oefeningen voornamelijk uit raise oefeningen bestaan. Dit is misschien een nieuwe prikkeling en een andere manier om je schouders te trainen.

Ik ben een grote voorstander om tijdens al me trainingen of het nu rug, schouders, borst of armen is om zo nu en dan af te wisselen tussen trek en druk oefeningen. Op deze manier belast je niet continu dezelfde spieren en kunnen alle andere spieren betere herstellen.

Dumbbell shoulder raises. Maximaal knallen!
Dumbbell shoulder raises. Maximaal knallen!

Schouder oefeningen
De setjes bestaan voornamelijk uit 3 a 4 sets waarvan ik 8 tot 12 herhalingen uitvoer. Ik probeer zo zwaar mogelijk te trainen waardoor ik de oefeningen nog correct kan uitvoeren. De eerste set kan ik meestal 12 herhalingen uitvoeren dan, 10, 10 en als laatst 8 herhalingen met het zwaarste gewicht. Hieronder vindt je het trainingsschema voor het trainen van je schouders.

  • Warm up met weerstandbanden
  • Dumbbell raises
  • Plate raises
  • Dumbbell raises combinatie
  • Cross cable rows
  • EZ bar raises
  • Front dumbbell raises met weerstandbanden

Begrijp me niet verkeerd ik hou echt van oefeningen zoals de dubbel schouder press of een military press met dumbbells of in een apparaat. Maar met de bovenstaande oefeningen zorg ik voor wat afwisseling en heb ik de mogelijkheid om 2 dagen na me borst/tricep training toch nog schouders te kunnen trainen.

Wil je push oefeningen? Bekijk deze dan hier.

sporten is spotten
Samen sporten is elkaar ook spotten!

Al mijn andere filmpjes en workout tips kan je vinden op YoutubeAbonneer je zodat altijd op de hoogte bent van de nieuwste oefeningen, trainingen en tips.

Nog meer tips, informatie, weetjes.. Blijf ons natuurlijk volgen op Facebook, Youtube,instagramen Twitter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *