Verse sushi!

De lekkerste Sushi eet je bij Ming Ming

Nigiri, gunkan, hosomaki, uramaki en een heleboel andere soort maki’s… Het enige wat ik dacht was dat het er allemaal ge-maki in ging! (Ik vind mezelf heel erg leuk!)

Jenna en ik zijn bij heel veel verschillende soorten Sushi/All you can eat restaurants geweest zoals, Shabu Shabu, Sushi Today, Goya, Sumo etc. Maar sinds kort zijn we letterlijk en maandelijks vaste klant bij Ming & Ming – Chinees, gril en sushi restaurant. Want wauw! Lekker eten heeft een nieuwe begrip gekregen. Laten we even duidelijk zijn… We gaan geen andere restaurants zwart maken! Eten is en blijft altijd een smaakkwestie. Wij delen alleen onze Ming & Ming ervaringen met jullie!

Vers, vers en nog eens vers!
Dit klinkt heel logisch, maar dat is het niet. Bij vele sushi restaurants krijg je vaak koude of droge sushi rolletjes. Deze zijn al voortijdig gemaakt en komen rechtstreeks uit de koeling wanneer er een bestelling wordt geplaatst. Bij Ming & Ming proef je dat elk ronde alle sushi vers zijn. De pikante kip stukjes zijn warm, de ananas is koud en de zalm is warm, de gefrituurde garnalen zijn nog heet van de bakplaat terwijl de rest van sushi op temperatuur is. Je proeft gewoon de aandacht die gegeven is bij het maken van het gerecht.

Verse Sushi! Bij Ming & Ming in Houten
Verse Sushi! Bij Ming & Ming in Houten

 

Daarbij hebben we ook op gemerkt dat de rollen dikker zijn, beter gevuld en er voldoende ikura op de rollen zitten. We hebben namelijk weleens meegemaakt dat een california maki maar 10 zalmeitjes hadden.  Elke ronde is dus weer genieten!

Traditionele Chinese gerechten, sushi, verse salades en warme karbonaadjes!
Als individu, koppel of gezin, is diversiteit in het eten het belangrijkst. Niet iedereen houdt van dezelfde soort gerechten. Zolang je van de Aziatische keuken houdt, biedt M&M verschillende soorten gerechten aan die iedereen lekker vindt. Maar… als je net als ik, ook af en toe een klein kind mee hebt,  zoals Jenna, kan er ook patat met mayonaise worden besteld 🙂

Sushi Ming & Ming in Houten
California Maki & Ebi tempura. Hmmm lekkah!

Bij het bestellen van een portie bami hoef je niet druk te maken dat je de grote krijgt van een afhaalbakje. Het zijn allemaal kleine porties die dienen als een bijgerecht. Op deze manier krijg je toch de mogelijkheid om de Aziatische keuken te ontdekken. Wanneer wij chinees om de hoek eten bestellen, nemen wij namelijk altijd dezelfde gerechten omdat je 9 van 10 keer de rest niet durft te bestellen. Nu heb je de gelegenheid om nieuwe Chinese gerechten te ontdekken + er een uitgebreide uitleg over te krijgen.

Service met kennis!
De Chinese service zoals vele van jullie hem kennen is en blijft TOP! Najib Amhali omschrijft in zijn cabaretshow dat de Chinese service de beste service in de horeca die er bestaat.

Sushi Ming & Ming in Houten
Lekker sashimi & zeewier salades!

Maar bij M&M weten de serveersters niet alleen de gerechten op te noemen in het Chinees, ze worden bij het opdienen direct toegelicht voordat ze op tafel worden gediend. Daarnaast lopen ze met regelmaat een ronde zodat je tafel snel wordt afgeruimd en je de mogelijkheid hebt om nog een drankje te bestellen.

Na heerlijk te hebben gedineerd, krijg je nog twee bolletjes ijs. Ik probeer altijd smaken te bestellen die er niet zijn. Waarom? Omdat ik grappig ben 🙂  Ondanks dat ik elke keer dezelfde grapje maak, blijven ze uit beleefdheid vriendelijk terug lachen. Dat doet Jenna al jaren niet meer! Wij vragen dan of we bij het ijs ook nog twee stukjes pisang goreng mogen per persoon. Mocht je nog ruimte hebben dan is dit de ideale afsluiter!

Heerlijke gril gerechten!
Gril gerechten waar het vlees van het bot afvalt!

Dineren en een filmpje!?
Het restaurant is gelegen in het centrum van Houten waar de bioscoop Cinelounge om de hoek is. Dit is een ideale bioscoop waar je vaak de nieuwste films kunt bekijken en bediend wordt. Ja je leest het goed! Wanneer je in de bios zit, komen serveerders langs lopen om je bestelling op te nemen. Het enige nadeel is dat ze geen popcorn verkopen. Maar als je bij M&M hebt gegeten denk ik dat je geen nahonger hebt. Tenzij je Nathan heet 🙂

Wat moet dat kosten?
In vergelijking met andere all you can eat restaurants is M&M in onze ogen erg goedkoop. Onbeperkt Chinees/Indisch eten, sushi en grillen:

– Van maandag t/m Donderdag: 22,50*
– Van vrijdag t/m zondag 24,50*

Je kunt trouwens in de parkeergarage de Kruitmolen de eerste twee uur gratis parkeren. Dus als je echte doordouwer bent dan kan je lekker eten en gratis parkeren!

4 gedachtes op “De lekkerste Sushi eet je bij Ming Ming”

  1. Met vrienden eind september wezen eten bij Ming s. Het is een leuk wokrestaurant. In vergelijking met andere wokrestauranten is het vooral het wokken en de bereiding op de plaat die doorslaggevend 1d0 is. Heerlijk gegeten. De nagerechten zijn zeer de moeite waard, vooral het softijs!

  2. Pingback: Meteo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.