opzet kammetjes tondeuse opscheren

Gedekt kapsel scheren – tondeuse

Ben jij nou niet van de opgeschoren korte kapsels? Draag jij of ken je iemand die z’n haar liever deels gedekt draagt? Ik wel. Ik heb namelijk een heleboel mensen die bang worden van de tondeuse en deze liever niet in de buurt willen zien van hun kapsel. 

Voor sommige is dit heel begrijpelijk en andere stellen zich enorm aan! 😉 Veel mensen denken namelijk dat je geen gedekt kapsel kan creëren met een tondeuse. FOUT! Dit kan wel en ik ga je uitleggen hoe je dit moet doen. 

Een gedekt kapsel scheren met een tondeuse

Welke tools je hier voor het beste kan gebruiken kan je lezen in mijn andere blog. Deze kan je hier verder lezen. Geen zin om te lezen? 

– Wahl Magic Clip: http://bit.ly/2G3TNBB 
– Kappers kam
– Verschillende opzetstukjes
– Schaar

Opzetstukjes voor je tondeuse 

Dit klinkt misschien vanzelf sprekend of misschien denk je dat je deze helemaal niet nodig hebt maar dan heb je het mis. Opzetkammetjes voor je tondeuse zijn essentieel. 

De allerbelangrijkste opzetkammetjes zijn: 

– Kammetje 1.5 (4.5mm)
– Kammetje 2 (6mm)
– Kammetje 3 (10mm)
– Kammetje 4 (13mm)
– Kammetje 5 (16mm)
– Kammetje 6 (19mm) 
– Kammetje 7 (20mm)
– Kammetje 8 (eventueel) (25mm)

opzet kammetjes tondeuse opscheren

Als je deze kammetjes gebruikt kan je namelijk gemakkelijk een gedekte kapsel scheren. Alle overige haren die uitsteken aan de bovenkant van het kapsel kan je namelijk dan gemakkelijk wegknippen op de lengte van het langste en laatste opzetkammetje. 

Je gebruikte het dikste kammetje bijv. kammetje 8 = 25mm en alles wat uitsteekt knip je dan gelijk met dezelfde lengt waarmee je hebt geschoren. In dit geval is dat dan kammetje 8 waarvan de zijkanten van het haar dus 25mm is. 

Op deze manier weet je altijd dat je de haren van het kapsel gelijk knipt en nooit scheef, te kort of te lang houdt. Dit kan je natuurlijk ook toepassen voor de kortere modellen. Mocht je zelf de onderkant van je kapsel iets korter willen dragen bijv. kammetje 2 dan zal je kammetje 4 kunnen gebruiken om de lengte van de zijkant van je haren te bepalen. 

In de bovenstaande video gebruik ik kwammetje 1.5 (4.5mm) en loopt deze geleidelijk op naar kwammetje 4 (13mm). Mocht je vragen hebben laat het me dan gerust weten via de onderstaande kanalen. 

 Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nl, Facebook,Youtubeinstagram of Twitter 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.