Gemillimeterde overloop scheren

Een overloop scheren met kammetje 1 naar 2 is met veel oefenen nog wel te doen maar een kale overloop van van glad kaal naar kammetje 1 wordt al snel een uitdaging. Het is niet makkelijk maar.. maar ook zeker weten niet moeilijk. In dit blog artikel en door middel van mijn filmpjes leg ik je precies uit hoe je een mooie overloop kan scheren en wat je hier voor nodig hebt.

Wat heb je nodig?

Wil je dit resultaat bereiken dan heb je de volgende tools nodig: De Wahl Senior Cordless  of de Wahl Super Taper. Het maakt niet zoveel uit welke je neemt zolang je maar een tondeuse neemt waarvan je de messenbladen kan verstellen. Verschillende opzet kammetjes waar van je voornamelijk kammetje 0,5 en kammetje 1 nodig hebt. De wahl Balding is erg essentieel om deze overloop te realiseren. Dit komt omdat deze tondeuse al bijna kaal scheert. Samen met de andere tondeuse kan je met de juiste techniek de perfecte overloop scheren. Wil je echt een kale basis dan is het ook wijs om de Andis Foil Shaver aan te schaffen. Je kunt de kale basis ook scheren met een mesje of scheermes maar dat brengt wel wat risico’s met zich mee.

Wahl Cordless Review
Wahl Cordless Senior de beste tondeuse om te faden

Een kale overloop scheren

Wil je eerst zien hoe ik dit deze overloop creëer? Dan kan je het in onderstaande filmpje mijn uitleg bekijken.

Stappenplan

Wanneer je alle bovenstaande tools in huis hebt is het een eitje. In het filmpje gebruik ik de Andis Foil Shaver maar je kunt ook gewoon een scheermesje gebruiken. Ik gebruik liever de Andis Foil Shaver omdat ik dit net iets veiliger vind dat een mesje. Het komt namelijk vaak voor dat je zelf of iemand anders een bultje of puistje die je met een mes snel open haalt. 

 1. Maak eerst een basis, waarvan je het haar zo kort mogelijk scheert met bijv. Wahl Balding. Hier maak je de basis lijn en hoe hoog je wilt opscheren.
 2. Scheer daarna al het overige haar (stoppeltjes) weg. Zorg dat je dit niet gelijk trekt met je basis. Anders wordt het faden van je kale basislijn extra moeilijk.  
 3. Pak daarna je basis tondeuse zoals bijvoorbeeld de Wahl Senior met kammetje 1 (3.5mm) en scheer de bovenkant gelijk.
 4. Daarna neem je weer de Wahl Senior en scheer je zonder kammetje, met de messenbladen dicht een nieuwe basislijn. Je scheert nu al een overloop van de kale basis lijn. Doet dit niet hoger dan een centimeter. Anders wordt de overloop te hoog.
 5. Daarna doe je de messenbladen voor de helft open en dan zorg dat je gelijk de overloop kan scheren naar kammetje 1.
 6. Wat je soms kan doen is om kammetje 0,5 gebruiken om de overloop te controleren.
 7. Mocht je toch nog een lijn zien van je kale basislijn naar boven dan kan je met de wahl balding taper deze lichtjes laten overlopen. Pas op dat je dit niet te hoog doet anders verplaats je kale basislijn.
 8. Blijf gedurende het scheren continu een borsteltje om de losse haren weg te borstelen.
 9. Wanneer je de overloop hebt gemaakt kan je met je kappers mes de contouren van het kapsel scheren.
 10. Controleer het kapsel altijd nog eventjes in het juiste licht barstel
 11.  Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nl, Facebook,Youtubeinstagram of Twitter

Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nl, Facebook,Youtubeinstagram of Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.