burn out tips

Ik heb een burn out en nu?

Stress, overspannen, depressief,  burn out… het enige wat ik kan zeggen… Ik ben op 🙁 Lichamelijk en mentaal ben ik op en is het voor mij heel moeilijk om om positieve energie te krijgen.

Een burn out en nu?

Voor mij is stap 1… Er over praten, het te delen en weer bezig zijn met me passies zoals schrijven, video’s maken, editten. Ik heb momenteel nog tig vlog materiaal om te editten, maar we beginnen stap voor stap… Bekijk mijn verhaal.

Rust is de sleutel tot herstel

Ik ben dan geen expert of dokter maar ik zit midden in de situatie en ervaar misschien hetzelfde wat jij nu ervaart. Misschien ben je op zoek naar een oplossing of juist tips hoe je een burn out kan voorkomen of hoe je uit deze situatie kan komen. Ervaar je dezelfde symptomen dan adviseer ik je om altijd eerst een bezoek aan je huisart te brengen.

De reden dat ik dit schrijf is om met mezelf alles te evalueren. Ik moet mijn problemen los laten en mijn issues proberen te verlichten dus ik schrijf ik alles van me af 🙂

Stress = stress

Er wordt vaak gezegd; maak je niet druk het zit allemaal in je hoofd…  Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Allereerst stress wordt niet bepaald  hoe je over een situatie denkt of hoe je deze benaderd. Dit kan namelijk positieve of negatieve stress zijn. Spanning is spanning en stress is stress. Dit is zowel geestelijk als lichamelijk. Je kan namelijk ergens enorm enthousiast over zijn, super zenuwachtig of juist je enorm druk maken om vervelende situaties.

Mensen met een burn out of veel stress ervaren passen vaak (niet altijd) in het onderstaande profiel.

  • Je bent vaak een people pleasure
  • Je wilt alles goed doen, een perfectionist
  • Een gedreven persoon, je mag geen fouten maken
  • Alles zelf willen doen en niks uit handen willen geven
  • Binnenvetter, je uit jezelf niet en houdt alles voor jezelf

Veranderen van levensstijl

Als je lichamelijk en/of geestelijk continue stress ervaart heeft dit op het langere termijn effect op je gesteldheid. Je lichaam en geest is net een batterij en die moet zo nu en dan weer worden opgeladen met positieve en/of ontspannen energie. Als je teveel van je lichaam en geest vraagt blijf je leeglopen en kan je jezelf niet meer opladen.

Als je energie blijft steken in een situatie, werk, personen etc. zonder energie terug te krijgen, dan kom je op het langere termijn jezelf tegen. Ben je er op tijd bij… Top! Ben je te laat dan wordt de herstel periode een stuk zwaarder. Maar de erkenning van je situatie is het allerbelangrijkste.

RUST, volledige rust

Het advies is en blijft… rust! Dit klinkt gemakkelijker dan je denkt. Met de nadruk op denken.

Momenteel zit bij mij alles in me hoofd. In het kort; Ik loop momenteel over en vind in niks rust omdat er om mij heen momenteel ook geen rust is. Het advies wat ik heb gekregen is om leuke dingen te doen, (waar ik geen zin in heb) veel te bewegen (ook geen zin in) en activiteiten te ondernemen waar ik energie van krijg.

Pieker je veel? Neem dan ergens op de dag een moment om te piekeren. Wanneer je dan in de avond of in de nacht weer gaat piekeren of malen dan zeg je tegen jezelf STOP! Ik heb in de middag al gepiekerd en nu ga ik slapen. Makkelijker gezegd dan gedaan maar dit zorgt in ieder geval dat je beter/ rustiger kan slapen.

LET IT GO

Ik werk momenteel aan het ventileren en uiten en het loslaten van mijn gedachten. Ik probeer activiteiten te ondernemen waar ik energie van krijg en mezelf weer kan opladen. Me lichaam is leeg en d.m.v. de onderstaande video hoop ik mensen te inspireren en te informeren.

De beste BURN OUT tips

De onderstaande tips heb ik gekregen en herschreven voor mezelf. Ik probeer elke tip stap voor stap te realiseren en te ondernemen. Ik hoop dat deze tips jou ook de rust en misschien een houvast geven om te herstellen.

  1. Neem volledige rust
  2. Ontspan en laat dingen los
  3. Accepteer je positie en jezelf
  4. Stap voor stap, laat je door niets en niemand opjagen
  5. Vindt nieuwe energie en laad jezelf op

Nog meer tips, informatie, weetjes.. Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.