Ikea PS Hack

Ikea PS TV meubel hack

We zijn zo blij met ons nieuwe huisje dat we maar blijven schuiven en nieuwe items kopen 🙂 Wij hebben eigenlijk bijna geen meubels meegenomen vanuit onze oude woning behalve onze oude tv meubel.

Deze past alleen totaal niet meer in ons nieuwe huisje.  We hebben echt lang gezocht naar een mooie, unieke en betaalbare tv meubel, maar helaas zonder succes. Totdat ik via (maar natuurlijk) Pinterest de Ikea PS meubel zag. Deze viel eigenlijk gelijk in de smaak.

Attentie! Wil je deze kast zelf maken? Neem er dan ruim de tijd voor en zorg dat je alle spullen in huis hebt + bereidt je voor op een extra lange blog artikel;-)

Ikea PS TV meubel hack

Omdat de ikea PS eigenlijk een simpele ijzerenkast was hebben wij de volgende aanpassingen gedaan om deze een klein beetje hip te maken.

 1. De poten er af gezaagd. Anders kwam de kast tegen de onderkant van de tv.
 2. Een houten plaat. Om de industriele look lichtjes weg te werken, hebben we een houten plaat op de kast geplakt.

* We zouden eigenlijk ook de sloten vervangen door trekknopjes + magneetjes maar dan zou ons dochtertje continu de kastjes open trekken. Nu hebben we een extra beveiliging op de kastjes.

Ikea PS tv meubel hack
Ikea PS tv meubel hack

Zelf ikea hacken

Wat heb je nodig om deze kast te maken zoals wij hem in de woonkamer hebben staan.

Materiaal

 • 2 ikea PS kasten. Te koop bij de ikea 😛 DUH!
 • 1 houten timmerplaat van 40×236 cm. Deze hebben we gekocht bij de Hornbach. Hier kan je de plank ook op maat laten zagen mocht je een andere of langere plank vinden.

Gereedschap

 • Een ijzerzaag. Mijn voorkeur gaat uit naar een decopeerzaag geschikt om ijzer te zagen. Op deze manier zaag je namelijk rechter.
 • Een ijzervijl om de grofe stukjes weg te vijlen van de poten
 • Transparante lijm voor hout en metaal

Stappenplan: ikea PS Hack

Als je alle bovenstaande items hebt dan kan je eigenlijk direct aan de slag. Ik ben hier ongeveer 1,5 uur mee bezig geweest.

 1. Voordat je allebei de kasten in elkaar zet moet je eerst de poten van kasten afzagen. De hoogte hiervan kan je natuurlijk zelf bepalen maar ik heb 1 cm vanaf de onderkant overgelaten. Op deze manier kan je de druk knopjes die onderop de poten komen gemakkelijk plaatsen.
 2. Zorg dat alle poten de zelfde lengte hebben. Als de poten namelijk ongelijk zijn gezaagd gaat de kast wiebelen.
 3. Wanneer alle poten zijn afgezaagd zet je beiden kasten in elkaar.
 4. Plaats de kasten precies zoals je ze wilt hebben. Ik heb ze onder de tv geplaatst.
 5. Leg de plank op de twee kasten en controleer of de plank correct op de kasten ligt.
 6. Na de controlle spuit je de transparante lijm op de kast
 7. Wacht niet te lang met het plaatsen van de plank maar doet dit met z’n tweeen. Op deze manier kan je de plank direct goed plaatsen op de twee kasten.
 8. Om ervoor te zorgen dat de plank goed blijft zitten hebben wij uiteindelijk met z’n tweeen nog 20 minuten op de kast gezeten en in het midden 2x sixpack cola gelegd.
 9. Controleer of er geen lijmresten zijn en indien deze er wel zijn kan je deze gemakkelijk nog verwijderen.
 10. Geniet van je eigen gemaakte Ikea PS Hack 🙂

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond en hoop je snel weer te zien voor een nieuw item ? Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *