Jazz in Amsterdam! Amsterdam Jazz Festival 2016

6 september was het Amsterdam Jazz Festival in de Amsterdam Arena. Wij zijn hier natuurlijk even langs geweest om te kijken naar verschillende jazz artiesten zoals Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis en de Big Band Licks & Brains. Geweldig muziek en heerlijk genoten! Ondanks dit best wel een groot event was liep het heel erg langzaam vol. Wij dachten zelfs dat het festival misschien was afgelast of dat we ons vergist hadden in de datum. Bij de ingang stond er letterlijk een handje met mensen te wachten en pas een 1,5 uur later was de eerst zaal alweer bom vol.

Licks & Brains ft Hans Dulfer
Licks & Brains ft Hans Dulfer

De Kick off bij het Amsterdam Stage

Toen we de ruimte betraden waar Licks & Brains zou gaan spelen kwam je helemaal in een relax modus waar ze Beady Belle – Tower of Lament afspeelde. Toen Licks & Brains uiteindelijk aftrapte ging het dak eraf! Wauw heerlijke blazers en schitterende gitaar solo’s!

Halverwege de set van Licks & Brains samen met Joseph Bowie kwam Hans Dulfer ook nog even langs om samen met deze big band er een geweldig spektakel  van te maken. Wanneer je als muzikant op z’n podia stapt, met zoveel muzikanten en nog kan opvallen, dan ben je echt een individuele artiest. Gewoon puur genieten!

Michiel Borstlap - Amsterdam Jazz Festival
Michiel Borstlap – Amsterdam Jazz Festival

Arena stage prachtig open lucht jazz concert

Trijntje trok ook enorm veel publiek aan. Zij stond namelijk letterlijk op het mooiste voetbalveld van Nederland de lekkerste en meest swingende jazz liederen te zingen! Heerlijk aan het veld in de schitterende Amsterdam Arena konden wij genieten van Trijntje’s muzikale gave. Super grote liedjes en toch zo klein gezongen met het Ruud Jacobs Trio. Ook deze muzikanten waren van hoge klassen en spelen/ soleren de sterren van de hemel. Ondanks je in het stadion zat was het geluid geweldig afgestemd.

Trijntje Oosterhuis en het Ruud Jacobs Trio
Trijntje Oosterhuis en het Ruud Jacobs Trio

De onbereikbare 6e verdieping 🙁

Het enige wat jammer was is dat de zalen niet heel groot waren waardoor we helaas Candy Dulfer hebben moeten missen. Eigenlijk was Candy samen met Trijntje en Hans Dulfer dé reden dat we dit festival bezochten. Maar door de goede middagopkomst was het helaas niet meer mogelijk om deze zaal te betreden. Een super leuk event wat zeker de moeite waard is om te bezoeken als je van intieme concerten houdt en een aantal topartiesten wilt zien spelen. Je zit namelijk bijna opschoot van de artiest (als je dat wilt) en kan alle kleine/grote jazz artiesten van dit moment bekijken. Dit is natuurlijk heel anders dan een bezoek aan North Sea Jazz Festival in Rotterdam of een Jazz festival in Gent waar je soms van honderden meters moet genieten van je favoriete artiest.

Wij hebben verder genoten zoals jullie in het filmpje kunnen zien en heerlijk de dag afgesloten bij Kam Yin in Amsterdam. Blijf ons natuurlijk volgen op Facebook,Youtube,instagramen Twitter!

3 gedachtes op “Jazz in Amsterdam! Amsterdam Jazz Festival 2016”

  1. Bedankt voor jullie leuke recensie van ons optreden in de Amsterdam Arena. Ik kwam jullie tegen toen ik op zoek was naar filmpjes van dat optreden op YouTube. Voor promotiedoeleinden zouden we graag wat langere clips hebben. Hebben jullie die nog? We zouden er erg blij mee zijn! Als dank kan ik een exemplaar van onze kerstplaat sturen met daarop bijdragen van oa kris bery, shirma rouse en Kim Hoorweg.

    1. Hi Niels, bedankt voor je reactie. Ik zal kijken of ik nog een aantal clips heb. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik maar korte fragmenten heb gefilmd omdat we echt aan het genieten waren van jullie muziek! 🙂 Ik stuur je sowieso een e-mail. Fijne feestdagen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *