Jezelf opscheren en scheren

Omdat ik altijd tegen het feit aanliep dat kappers mijn wensen niet begrepen ben ik mezelf gaan leren scheren en knippen. Na voorloop van tijd milimeterde ik altijd me eigen haar omdat het snel en gemakkelijk was. Alleen als je jezelf milimeterd zit er totaal geen vorm in je gemilimeterde kapsel. 

Toen ben ik begonnen met scheren van een overloop. Hierdoor zorg je ervoor dat ze zijkanten van het hoofd korter is dan het haar aan de bovenkant. Om dit zelf te realiseren heb je maar slechts een paar items nodig. 

Wat heb je nodig om te scheren

Allereerst een tondeuse. Belangrijk is om een tondeuse te gebruiken waar je verschillende kammetjes op kan plaatsen en je messenbladen kan stellen. Daarbij is een tondeuse waar het toerental vrij hoog ligt ook erg handig. Het hoeft geen super krachtige motor te zijn maar een tondeuse van 20 euro die aan de bovenstaande kwaliteitseisen voldoet is niet altijd heel goed. 

Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar de Wahl tondeuses. Zie de onderstaande modellen. 

Wahl Cordless Magic Clip    
Wahl Senior Cordless
Wahl Balding
Wahl Super taper
Wahl T-Outliner

Bekijk mijn artikel op mijn blog over de 5 belangrijkste kapper tools.

In de onderstaande video leg ik precies uit hoe jij met een kort kapsel je eigen haar kan opscheren. 

De beste scheertips

  • Maak een basislijn waar je vanuit werkt. Begin altijd met de kortste lengte van het kapsel. 
  • Zorg altijd dat je een wippende beweging maakt wanneer je aan het scheren bent. 
  • Werk in verschillende lagen. Je begint met de kortste stand en je scheert steeds naar een langer stand. 
  • Weet naar welke lengte je toe wilt scheren. Hou je kammetjes goed in de gaten. 
  • Blijf spelen met de lengte van je messenbladen. Zo scheer je de perfecte overloop. 
  • Kijk goed hoe het haar van jezelf of van je klant valt. Ieder z’n haar is anders hou daar rekening mee. 
  • Zorg dat je voldoende opzet kammetjes hebt. Kammetje 0,5 en 1,5 zijn geen kammetjes die je vaak bij automatisch krijgt bij een kopen van een tondeuse. 

 

 

 Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.