opscheer kammetjes

Kapperspullen via Aliexpress

Als beginnende kapper wil je eigenlijk een z’n complete kappers set hebben met alle tools die je nodig hebt. Denk aan tondeuses, mantel, kammetjes, trimmers en nog veel meer.

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe kappersspullen op het internet zag ik dat meer dan de helft van de producten uit China kwam. Ik ben niet z’n hele grote fan van het bestellen van tondeuses en trimmers maar er zijn mensen die dit wel doen. Daarbij zijn sommige enthousiast en andere wat minder blij met de bestelde producten.

Kapper spullen via Aliexpress bestellen

Ik heb geen dure aankopen gedaan (+€20,-) maar eigenlijk alleen het hoognodige en kleine hulpmiddelen. Alles wat van plastic is en waar je vaak tientallen euro’s in de kapperszaak of groothandel in Nederland moet betalen, koop je voor nog geen paar cent op AliExpress. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Mijn abonnees op mijn YouTube kanaal hebben mij geïnformeerd, dat het echt nog wel een idee is om goedkopere tondeuses en trimmers te kopen via AliExpress.

Zo heb ik vernomen dat een aantal imitatie trimmers en shavers prima werkte. Ik heb zelf nog geen ervaring hiermee maar mocht je een paar euro’s over hebben zou ik de reviews lezen en deze zeker een keer bestellen.

opzet kammetjes tondeuse opscheren
Opzet kammetjes in verschillende milimeters

Wat moet je zeker weten bestellen

Kammen

Ik ben een enorme fan van alle type kammen die je kunt bestellen bij AliExpress. Sommige gebruik ik al langer dan een jaar en deze liggen ideaal in de hand, zijn nog niet stuk gevallen en voelen tot nu toe erg duurzaam. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met een link van het product. 

Scharen

Een echte kappersschaar kost al gauw €75 euro en dat is prima. Maar stel je schaar valt tijdens het knippen en je hebt geen back up schaar wat dan? Je kunt eventueel altijd 2x €75 euro uitgeven of je koopt een back up schaar via AliExpress. Ik heb die van mij gekocht en sindsdien is dit mijn favoriete kappersschaar. Daarbij is hij ook nog eens super goedkoop! Ik heb deze in combinatie met een uitdunschaar gekocht. Ik was niet meer dan €14 euro kwijt. 

Borstels

Ik vind dat je niet voldoende borsteltjes kan hebben. Het is namelijk super handig om die kleine haartjes weg te halen + na een geruime tijd dat je ze gebruikt kan je ze beter weggooien dan schoonmaken. Dit is ook veel hygiënischer en prettiger voor je klant. Ik koop in verschillende grote in maten.

Goedkoop of duurkoop?

Onthoudt wel dat alle spullen van prima kwaliteit zijn. Ik gebruik het al maanden en alles wat ik hierboven heb opgenoemd werkt nog perfect. Ik vind dat de duurzaamheid van producten echt ligt aan de gebruiker en wat voor onderhoud je eraan pleegt. Wees zuinig op je spullen en op je centjes, dus bestel je spulletjes ook af en toe via AliExpress.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig en leuk vond.  Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.