Mijn favoriete TRX oefeningen

Naast het trekken en duwen van gewichten ben ik persoonlijk ook fan van oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kan uitvoeren… Uuuh huuh eigen lichaamsgewicht ūüėČ Nee, denk aan pull ups, push ups, muscle up of crunches. Zegt dit je helemaal¬†niets? Geeft niks!

Maar niet iedereen voelt zich prettig in de sportschool. Inderdaad, ook ik heb momenten gehad dat ik niet lekker in me vel zat en de sportschool net een stapje te ver vond. Ik heb om die reden gekozen om te gaan trainen met een TRX. Op deze manier kon ik toch binnen en buiten trainen met me eigen lichaamsgewicht. Een TRX kan je namelijk aan elke boom, paal of deur hangen.

TRX bicep curl
TRX – Bicep Curl

Wat is een TRX?
Een TRX is een alternatief trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om de oefeningen uit te voeren. Door het gebruik van de TRX ontwikkel je kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit. Ideaal voor beginnende en gevorderde sporters. De weerstand bepaal jezelf door bijvoorbeeld verder van het aanknoop punt af te staan.

Een originele TRX kost al gauw 200,- maar je kunt genoeg alternatieven vinden. Je krijgt er vaak een handig rugzakje bij waardoor je bij wijzen onder het hardlopen even kan stoppen om toch nog een paar kracht oefeningen uit te voeren. Mocht je op vakantie gaan of op zakenreis dan kan je gerust je TRX meenemen en heb je toch nog de mogelijkheid om te trainen.

Uiteindelijk heb je meer dan 100 oefeningen die je kunt uitvoeren met de TRX. In het bovenstaande filmpje kan je mijn favoriete TRX oefeningen bekijken. Ik voer deze meestal uit in 4 ronden van 8 tot 12 herhalingen. Ik heb nog een heleboel andere oefeningen en zal deze zeker in de toekomst met jullie delen. Hou daarvoor onze Instagram en Facebook pagina in de gaten.

TRX Workout
Mijn favoriete TRX oefeningen! – Push up

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.