My Fitness Pal – track je voeding

Wist je dat je voeding ongeveer 80% invloed heeft op je afvalproces?

De reden dat mensen vaak niet hun doel bereiken is omdat ze ‘heel hard’ trainen in de sportschool maar vaak totaal niet weten wat ze moeten eten. Dit geld voor mensen die willen afvallen of willen aankomen. Om aan te komen of af te vallen (creëren van een sixpack) adviseer ik altijd om je eten te tracken. Dit is misschien in het begin wat onhandig maar dit zal je op het lange termijn zeker helpen. Het geeft je namelijk een indicatie te krijgen van de voedingswaarde van alle voedingsproducten die je op een dagelijkse basis consumeert.

Belangrijk! Deze methode werkt voor mij omdat ik van nummertjes hou en precies wil weten hoeveel ik exact kan eten op een dag. IIFMM 😉

My Fitness pal – Voedingstracker

Om alles op dagelijkse basis bij te houden gebruik ik de my Fitness Pal tracker. Een simpele en gemakkelijke app om als voedingsdagboek te gebruiken. Je kan namelijk exact noteren wat je op een dag eet aan calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten (en vele andere voedingsfeiten). Op deze manier meet ik precies mijn calorie te kort waardoor ik afval en voldoende binnen krijg. Hier voorkom ik dat ik met  futloos ga voelen en zorg ik dat ik lekker kan blijven eten. Vooral lekker blijven eten vind ik erg belangrijk! 🙂  Ik hou van koolhydraten!!!

My Fitness Pal - Product omschrijving
My Fitness Pal – Product omschrijving

Overzichtelijk en duidelijk

Wanneer je een product hebt toegevoegd krijg je een uitgebreide omschrijving van het product. Ideaal als je precies wilt weten wat je eet. My Fitness pal heeft een enorm grote database met verschillende producten. Mocht je product niet direct vinden dan kan je deze ook scannen dmv de barcode. Super handig als bijvoorbeeld na een zware workout nog moet eten en geen zin hebt om je voeding op te zoeken 😉

Zelf producten toevoegen

Eet je producten die de app niet kent maar weet jij wel de voedingswaarde dan kan je deze handmatig toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld een eigen gemaakt bananencake of zelf gemaakte ontbijtjes 🙂 Op deze manier kan je alsnog alles tracken en weet je precies wat je op dagelijkse basis binnen krijgt.

Zolang je een energie te kort creëert zal je altijd afvallen. Maar zolang je niet weet of je een te kort hebt gecreëerd zal je dus nooit afvallen of niet in de snelheid die jij graag wilt.

Heb je deze app ook geprobeerd? Laat ons weten wat je van de app vindt 🙂

3 gedachtes op “My Fitness Pal – track je voeding”

  1. Pingback: In 12 weken een strandlichaam – Deel 1 - OurLifestyle.nl

  2. Pingback: Bereken je dagelijkse calorieën - OurLifestyle.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *