opscheren overloop kammetjes

Opscheer kapsel met een overloop

Sommige kappers gebruiken hun tondeuse minimaal. Vaak scheren ze een klein stukje op en de rest knippen ze bij met hun schaar. Om een hele strakke overloop te krijgen is het essentieel dat je meerder opzetstukjes gebruikt. Hoe meer opzetstukjes/ tondeuse tussenstukjes je gebruikt hoe beter je een “opscheertje” kan maken.

opzet kammetjes tondeuse opscheren
Opzet kammetjes in verschillende milimeters

Een overloop kapsel

Wanneer je je eigen haar of iemand anders z’n haar opscheert wil je er altijd voor zorgen dat het haar overloopt van kort naar lang. Wanneer je dit niet doet krijg je een harde haar rand te zien. Dit wilt niemand en moet je ten alle tijden zien te voorkomen. Naast de opzetstukjes is het ook van belang om een tondeuse te hebben waarvan je de lengte van het snijblad kan aanpassen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de ruimte tussen het volgende opzetstukje kan overbruggen.

Dit heb je nodig!

Dit zijn alle items die ik gebruik voor het scheren van de perfecte overloop. De juiste kammetjes en goed werkende tondeuse.

De beste opzetstukje voor je Wahl tondeuse

De beste Wahl tondeuse voor het scheren van een overloop

Ik heb ook de Wahl Balding voor kaal scheren

De beste tondeuse voor je contouren of om je baard te trimmen  

Bijvoorbeeld: Als je het mesblad van je tondeuse dicht doet is de stand 0 mm (eigenlijk 0.8 mm). Doe je het mesblad helemaal open is het 1.5mm. Als je dit weet en de mm lengte van de opzetkammetjes, weet je altijd welk kammetje erna komt.

opscheer kammetjes
Opscheer kammetje 1.5 – gemakkelijk van 0mm naar 3.5 mm

Als je de overloop van 0.8 naar 1.5 hebt gemaakt en je plaatst kammetje 1.5 mm op de tondeuse heb je 0.8 mm + 1.5mm = 2.3 mm. Je moet daarom dus zorgen dat je overloop van 1.5 naar 2.2 mm gaat. die doe je door een wippende beweging te maken. Hoe meer opzetstukjes hebt hoe gemakkelijker het wordt om een overloop te maken. Bekijk mijn video’s voor een betere uitleg.

Om de juiste overloop te maken moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Hoe hoger het nummer is van het opzetstukje hoe minder haar je scheert. Hoe lager het nummer van het opzetstukje, vaak ook veel kleiner, zal meer haar wegscheren. Zorg daarom dat je altijd alle opzetstukjes hebt. Ik gebruik de opzetstukjes van Wahl aangezien ik alleen met Wahl tondeuses scheer. In deze set zitten alle opzet stukjes die je nodig hebt om de perfecte overloop te maken.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond en het duidelijk is hoe je een betere overloop kan maken d.m.v. verschillende opzetstukjes. Mocht je nog vragen hier over hebben dan kan je me gerust contacten via Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.