Meten is weten

Snel afvallen, C9 detoxen, crash diëten

De zomer is er, de zon schijnt en iedereen schiet in de stress! “Mijn lichaam is nog niet zomer ready en nu moet ik binnen een maand of twee maanden voor de vakantie mijn doel gaan bereiken”.

Nu zie ik de volgende trends via Facebook voorbijkomen

 • Sap kuurtjes
 • Detoxen dagen
 • Afval pillen
 • Crash diëten
 • Buikspier “wonder” apparaten

Al deze trends communiceren ‘snel afvallen’. Maar is het ook mogelijk om snel af te vallen? Ik ben er 100% van overtuigd dat dit inderdaad gaat lukken. Huh? Ja inderdaad MAAR… Alleen dit is een moment opname waarin je na de zomer weer volledig terug bij af bent. Geloof me je voelt je dan nog slechter dan je eigenlijk voorheen voelde… Been there done that!

Een maand lang salades eten, droge crackers, koolhydraat vrij eten… Maandag t/m vrijdag is misschien nog wel haalbaar maar dat feestje of je oma’s verjaardag op zaterdagavond dan?

Ik heb alles gedaan…

Ik ben heel eerlijk. Ja, ik heb alle bovenstaande trends ook zelf gedaan. Dus vanuit dat perspectief kan ik anderen ook informatie geven hoe ik dit heb ervaren. Z’n dieet is een trucje wat heel even werkt en eigenlijk onwijs moeilijk is vol te houden. Het is een lijdensweg wat zwaar, pijnlijk en moeilijk vol te houden is. Je zelf uithongeren is geen dieet!

Zo wordt elke voorbereiding richting de zomer een kwelling en stel je het steeds meer uit en ga je steeds extremer proberen af te vallen omdat je die laatste kilo’s wilt kwijt raken.

STOP ALSJEBLIEFT MET DEZE NONSENSE DIËTEN!

Niks eten is een straf die jezelf nooit op moet leggen om ‘summer ready’ te worden. Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is dat afvallen een proces is en een verandering van je houding/levensstijl. Op het moment dat je inziet dat je niet elke dag troep kan eten en meer moet bewegen kom je er wel.

Mijn C9 Detox kuur was een ramp!

De eerste 3 dagen alleen op aloe vera leven en daarna een klein beetje eten in de avond… Voor iemand die vrij actief is over de gehele dag en in de avond intensief sport is dit geen goede optie. Kan je deze 9 dagen de gehele dag een beetje voor de tv hangen en heb je een non/semi actief leven dan denk ik dat het haalbaar is. Je kan mijn volledige verhaal hier lezen. Dit is MIJN mening! Don’t hate, appreciate!

C9 detox kuur.. Aloë Vera, shakes en Aloë Vera pillen
C9 detox kuur.. Aloë Vera, shakes en Aloë Vera pillen

Afvalpillen & fatburners

Ja ook deze ‘wonder’ pillen heb ik geslikt. Je voelt je enorm hyper en het neemt inderdaad je hongergevoel weg. Dit komt voornamelijk door de enorm hoeveelheid cafeïne in deze pillen. Ik viel inderdaad af omdat ik minder honger had. Ik creëerde dus elke dag een calorie te kort. Eigenlijk heb je geen wonderpil nodig maar een calorie te kort. Z’n pil zorgde ervoor dat ik nog minder kon eten en het daadwerkelijk kon volhouden.

Het na effect van deze pillen…

Na een lange tijd deze pillen te hebben geslikt was het resultaat zeker zichtbaar.  Helaas val je na het slikken van deze pillen in een enorm gat. Je haalt al je energie uit een pil en vertrouwt erop dat deze alles in balans houdt.

Je krijgt uit eindelijk weer het honger gevoel + de vermoeidheid slaat enorm toe wanneer je zware dag hebt gehad. Je slikt deze pillen terwijl je eigenlijk moe bent en geen energie hebt (je eet namelijk producten met weinig energie gehalte). Je gaat dan sporten of actief bezig zijn wanneer je eigenlijk vermoeid bent. Dit heeft averechts effect aangezien je lichaam nooit volledig tot rust komt.

EINDSTAND, HET IS EEN TIJDELIJKE OPLOSSING GEEN LANGE TERMIJN OPLOSSING

Crash diëten en ziekenhuis diëten

Dit is iets wat ik enorm vaak zie en vooral bij vrouwen. De gehele dag proberen te overleven op een appel, rijstwafel, nootjes en een eierkoek. Ja, je valt af maar dit ga je nooit lang volhouden. Je pijnigt jezelf alleen maar en wanneer je iets ziet wat op jou ‘verboden boodschappenlijstje’ staat eet je alles op.

Dagelijks 500 calorieën eten is super slecht en is GEEN optie. Naast het feit dat je heel weinig eet krijg je ook helemaal geen vitamines meer binnen. Je sluit je eigenlijk uit voor alle voedzame voedingsstoffen waardoor je niet alleen een beetje afvalt maar ook veel vatbaarder bent om ziek te worden. Zonder vitamines en correcte voedingsstoffen (micronutriënten)  heeft je lichaam geen schild.

Eet daarom voldoende, verspreid je maaltijden over de gehele dag, bereken je eigen macro’s en zoek een patroon wat voor jou werkt.

EXTRA VITAMINES SLIKKEN KAN GEEN KWAAD. VOORAL NIET ALS JE AAN HET DIËTEN BENT. MICRONUTRIËNTEN

Als het een dieet heet, werkt het niet

Wanneer je begint aan je persoonlijke afvalrace moet je niet het gevoel hebben dat je op een dieet zit. Een dieet is namelijk iets tijdelijks. Wil je beginnen aan een gezonde levensstijl, zorg dan dat je dagelijks aanpassingen maakt waarin je het op een langer termijn kan volhouden. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 1. Beweeg meer! Neem een sportabonnement en maak een committent
 2. Eet voldoende
 3. Verspreid je maaltijden over de gehele dag
 4. Drink voldoende vocht en het liefst WATER.
 5. Als je ‘honger’ hebt eet dan een appel, heb je hier geen zin in, dan heb je geen honger!
 6. Stel een doel. Hoeveel wil je afvallen of welke kledingmaat zou je graag in willen passen.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Volg mij ook via mijn Youtube kanaal 🙂

Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen ?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *