Tour de France – 7 redenen om te gaan fietsen

Yes! De Tour de France is begonnen en je ziet steeds meer mensen de fiets op stappen, wielrenners fietsen vliegen over de toonbank en men is volop aan het fietsen in de sportschool. Hartstikke goed en leuk om te zien dat men aan hun conditie willen werken en lekker sportief bezig willen zijn. Er zijn namelijk genoeg reden om de fiets te pakken.

Nederland fietsland! 

Wist je dat Nederland echt een fietsland is. Een heleboel toeristen komen juist naar Nederland om onze prachtige steden te ontdekken met de fiets. Maar vroeger als kind ging je waarschijnlijk zelf ook regelmatig met de fiets naar school of naar het winkelcentrum. Ontdek nog meer leuke tips en fietsroutes op NederlandFietsland.nl

Wij vinden fietsen nog steeds hartstikke leuk (ondanks onze scooter) en geven je daarom 7 redenen waarom je vaker de fiets zou moeten pakken 🙂

Tour De France in Utrecht
Tour de France in Utrecht

7 redenen om te gaan fietsen

Dit zijn de belangrijkste redenen om te gaan fietsen. Natuurlijk bestaan er nog 100 andere bloementjes en bijtjes redenen maar dit zijn de meest essentiële redenen.

  1. Het is gezond! Het probleem bij vele Nederlands is dat zij te weinig bewegen, liever achter de tv hangen nadat ze gehele dag zittend hebben gewerkt. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders hebben een zittende baan waardoor zij op een dag te weinig beweging krijgen. Daarom is het natuurlijk super gezond voor je lichaam om in beweging te komen.
  2. Lekker goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een fiets! Wil je net als een echte Tour De France fietser een echte wielrennersfiets dan zal je nog wel even moeten door sparen. Heb je een fiets, dan kan je als het droog is heerlijk uitwaaien op je fietsje. Maar met deze zomermaanden komt dat wel goed 🙂
  3. Je bent super flexibel. Mocht je in de stad wonen en/of woon je niet ver van je werk dan is het pakken van de fiets vaak sneller dan wachten op de bus of rijden met de auto. Wanneer je met de auto gaat maak je natuurlijk kans dat je file komt.
  4. Columbus op de fiets. Tijdens je fietstochtjes door steden of richting andere plaatsen kom je vaak van alles tegen. Misschien wel nieuwe restaurantjes, leuke parkjes of een leuk fiets maatje 🙂 Zo kwamen wij achter het gezellige pannenkoekenhuis ‘t Jagerhuys. Echt de moeite waard om te bezoeken tijdens je fietstocht.
  5. Gezelligheid kent geen versnelling. Wat ik heb gemerkt is wanneer je op de fiets zit, en andere mensen tegenkomt, dat zij je altijd groeten 🙂 Doen ze dit niet? Dan moet jij het een keer proberen. Gegarandeerd dat je een glimlach terug krijgt. Trouwens, wanneer je samen een fietstocht inplant is het natuurlijk extra leuk. Fiets naar de stad, park, winkelcentrum, bos… Zolang je maar lekker onderweg bent lekker aan het babbelen raakt geniet van de omgeving. Fietsen is… quality time 🙂
  6. Goed voor de spieren. Als je vaak zit dan is elke vorm van beweging natuurlijk goed. Fietsen zorgt voor een goede doorbloeding van je beenspieren. Wanneer je gaat hardlopen kan er extra veel druk op je knieën komen. Fietsen haalt deze druk juist weg van de knieën.
  7. Vervang je dagelijkse appel door te fietsen. Het spreekwoord moet misschien aangepast worden… if you bicycle everday, keeps the doctor away… 😉 Door te fietsen bouw je een betere weerstand op waardoor je dus minder snel ziek wordt. Vergeet niet om altijd een jasje mee te nemen op de fiets. Door de inspanning krijg je het altijd warm maar kan je ook snel kou vaten.

Zelf fietsen is HEERLIJK! Maar voor nu kunnen we nog heerlijk genieten van de Tour De France

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *