undercut kapsel 2018

Undercut kapsel model opscheren

Voetballers, filmsterren en zelfs bekende Nederlanders hebben hét herenkapsel van 2017/2018. Namelijk de undercut. Dit kapsel is eigenlijk heel erg simpel. Met dit heren model zorg je dat je een duidelijk verschil maakt met de haren aan de bovenkant, in verhouding van de zijkanten van je hoofd. Het verschil van lengte bovenop het hoofd moet veel groter zijn dan de haren aan de zijkant. Denk ongeveer aan minimaal 5 cm verschil! De zijkanten worden voornamelijk opgeschoren van kaal tot dekkend.

undercut model opscheren
Zelf een undercut scheren is niet heel moeilijk – bekijk mijn video uitleg

Celeberties undercut kapsel

Ik denk dat David Beckham een van de eerste voetballers was die dit model met trots heeft gedragen. Daarnaast heeft ook Brad Pitt, Robbie Williams, Sergio Ramos en vele andere dit kapsel op verschillende manieren gedragen.

Zoals de voorbeelden hierboven zie je hoe veel verschillende manieren je een undercut kan creëren. Het belangrijkste is voornamelijk een duidelijk verschil maakt tussen de lengte van de bovenkant en de zijkanten EN de fade/overloop.

De undercut fade wordt vaak op 3 verschillende manieren geplaatst. Laag/low, midden/ mid, hoog/high undercut. Ik ben een grote fan van de high fade undercut. Op deze manier zie je namelijk duidelijk het verschil tussen de bovenkant van je haar en de zijkanten. Ga je naar de kapper vraag dan echt of ze een fade kunnen maken met een tondeuse. Alleen dan weet je of ze een strake fade/overloop kunnen.

undercut kapsel
Zorg altijd voor strakke contouren bij een undercut kapsel

Kapper ik wil een undercut

Nu ga je misschien binnenkort naar de kapper of scheer je je eigen haar net als ik, dan wil je natuurlijk wel weten hoe je dit kapsel exact kan evenaren. In mijn video leg ik precies uit hoe je deze undercut zelf kan scheren doormiddel van verschillende tondeuse standjes.

Hou er wel rekening mee dat je haar aan de bovenkant minimaal 4 cm of langer moet zijn. Op deze manier creëer je echt een duidelijk verschil tussen de haren bovenop je hoofd en aan de zijkant. In de onderstaande video leg ik uit:

  • Welke tondeuse je nodig hebt voor je undercut
  • Hoe je de beste overloop creëert voor een undercut kapsel
  • Hoe je het gemakkelijkste kan scheren

Wil je zelf ook deze tondeuses kopen:
Wahl Super Taper: http://bit.ly/2I26XMf 
Wahl Balding: http://bit.ly/2FbMGpK
Wahl T-Outliner: http://bit.ly/2Fd4YTy

Heb je vragen laat het me dan gerust weten 🙂

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond en hoop je snel weer te zien voor een nieuw item ? Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen ?

1 gedachte op “Undercut kapsel model opscheren”

  1. Pingback: Sergio Ramos kapsel - opscheer tutorial -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.