de beste tondeuse

Wat is de beste tondeuse?

Een tondeuse is een tondeuse toch? FOUT! Je kan verschillende soorten tondeuses kopen voor verschillende soorten typen haar. Je kan namelijk een goedkope tondeuse kopen om je haren te millimeteren, maar wanneer je een overloop of iemand anders z’n haar moet opscheren is het wel handig om tondeuse te hebben die de onderstaande opties heeft.

 • Een hoge hoeveelheid toeren
 • Scherpe mesbladen
 • Afgestelde mesbladen
 • Mogelijkheid voor verschillende opzetkammetjes
Wat is de beste tondeuse om op te scheren. De Wahl Super Taper is mijn favoriet
De Wahl Super Taper snijblad

Wat is de beste tondeuse?

De Wahl Super Taper is blijft mijn favoriete tondeuse. Hij is misschien niet de meest lichte tondeuse, raakt na enkele scheerbeurten achter elkaar soms erg warm, maar hij blijft precies en accuraat scheren. Alles went en voor alles is een oplossing.

Blijf je tondeuse oliën of schoonspuiten met de Wahl cooling spray tijdens intensieve scheerbeurten

De tondeuse is robuust, ligt goed in de hand en werkt uitermate goed. Ik heb in de afgelopen 10 jaar 1x een nieuwe Super Taper moeten kopen omdat ik de tondeuse heb laten vallen toen hij aanstond. Het scheerblad brak en het interne mechanisme werkte niet meer.

Wahl Balding Clipper
Wahl Balding Clipper – Scheerbladen liggen op elkaar voor een extra gladde scheerbeurt

Mocht er ooit iets kapot gaan aan de tondeuse of ben je een van je opzetkammetjes kwijt? Dan kan je voor een paar euro een hele nieuwe set kammetjes kopen. Het vervangen van je mesbladen is ook erg simpel en kan je ook zelf doen.

Koop nu zelf een Wahl Super Taper: http://bit.ly/2I26XMf 

Andere Wahl Tondeuses

Zoals elk merk heeft ook Wahl goedkope instap modellen te koop. Elk model is afhankelijk van het doel waarvoor je de tondeuse gaat gebruiken. Bijvoorbeeld een Wahl HomeCut (€15,- gemiddeld) wordt vaak gebruikt om het gemillimeterde kapsel bij te houden of heel soms iemand op te scheren.

Ga je de tondeuse intensief gebruiken dan kom je toch wel in een andere prijsklasse. Denk dan meer rond €30 of €50 euro. In principe zijn alle Wahl tondeuses van goede kwaliteit en onderscheiden de tondeuses zich in de volgende elementen:

 • Draadloos vs snoerloos
 • Grip
 • Materiaal – Plastic vs metaal
 • Accessoires
 • Type motor
 • Type haar

Overige Wahl Tondeuses die ik ook heb en heb gehad zijn de volgende.

 1. De Wahl Super Taper: http://bit.ly/2I26XMf 
 2. De Wahl Balding: http://bit.ly/2FbMGpK
 3. De Wahl Clip en Trip : http://bit.ly/2HB3Cmo
 4. De Wahl colour: http://bit.ly/2FMENU1
 5. De Wahl T-Outliner: http://bit.ly/2Fd4YTy 

Ik heb zelf een Wahl Balding in bezit en deze gebruik ik alleen om echt alle haren weg te scheren. Het mesblad zit dicht op elkaar dat deze tondeuse hetzelfde effect kan creëren als een scheermes. Het nadeel is alleen dat je de mesbladen niet op een lange of korte stand kan zetten.

Wahl Balding Clipper
Wahl Balding Clipper – Is een tondeuse die je kan gebruiken voor een gladde opscheer

De Wahl T-Outliner is puur van de contouren en het fijne haar werk. Je kan hier geen echt opscheer mee creëren. Wel kan je hier prima lijnen of figuurtjes in het haar scheren. Door zijn compactheid en uitstekende messen is deze tondeuse heel erg gemakkelijk in gebruik.

Welke tondeuse moet je kopen

Zoals ik eerder aangaf is dit natuurlijk volledig afhankelijk waarvoor je de tondeuse gaat gebruiken. Ben jij een thuiskapper die broertje, neefje en je vader soms opscheert dan is een Wahl Colour een prima instapmodel om zo nu en dan wat te scheren. Wahl colour: http://bit.ly/2FMENU1 is betaalbaar en is een prima investering.

Wil je een goede tondeuse en ga je deze intensief gebruiken? Dan is de Wahl Super Taper de beste en meest betrouwbare keuze. Wahl Super Taper: http://bit.ly/2I26XMf 

Vragen? Laat het me dan gerust weten!

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond en hoop je snel weer te zien voor een nieuw item 😉  Volg je me nog niet op Snapchat: ourlifestyle.nlFacebook,Youtubeinstagram of Twitter? Dan zou ik maar heel snel IETS gaan volgen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.